Учебник физика и астрономия 8 класс атамура скачать

Учебник физика и астрономия 8 класс атамура

Физика и астрономия за 8. клас.
Електронният учебник попълва онази празнина в преподаването на учебния материал, която е свързана с „оживяването” на явленията и процесите. Предложените тримерни анимации, например на парния „двигател” на Херон Александрийски, на парната машина на Джеймс Уат и на много други, освен че са връзка със съвременните топлинни машини, но и допринасят за увеличаването на интереса към природните науки. Принципите на Нютон също така излизат извън рамките на формулите и стават видима реалност. Естествено, към всеки урок са предвидени и занимателни задачи – тестови и с избираем отговор, които може да се изпълнят както в час, така и вкъщи. Доц. дфн Виктор Иванов, катедра „Обща физика” на ФФ на СУ „Св. Климент Охридски”, съавтор на учебници и учебни помагала по човекът и природата за средния курс и по физика и астрономия за горния курс; ръководител на българския национален отбор по физика, спечелил много медали на международни олимпиади по физика; зам.-декан на ФФ (втори мандат).

Доц. д-р Димитър Мърваков, съавтор на учебници и учебни помагала за средния и горния курс, деен участник в подготовката на нашите олимпийци по физика; бил декан на ФФ на СУ „Климент Охридски” (два мандата). Доц. д-р Мая Гайдарова, ръководител на Катедра „Методика на обучението по физика” на ФФ на СУ „Климент Охридски”. Ръководи и изградената към Катедрата лаборатория „Център по физика за работа с ученици и учители”. Член е на експертни комисии към МОН и ЦКОКУО, председател на Националното състезание за ключови компетентности по природни науки и ръководител на националния ученически отбор на олимпиадата по природни науки на Европейския съюз. Мариета Иванова, преподавател по физика и математика в Софийската духовна семинария „Св.

Иван Рилски”. Съавтор на учебници и учебни помагала по човекът и природата в средния курс и по физика и астрономия в горния курс.



  • Учебник физика и астрономия 8 класс атамура

  • Учебник физика и астрономия 8 класс атамура
  • Пользователи выбирают:
    >